skinnskalle

på radion pratar de om att stötande symboler såsom hakkors inte får bäras i skolmiljön, enligt mig helt rätt.

fritidsgården som ligger i samma område däremot är riktigt ute och cyklar. här har förbud införts mot bomberjackor, kängor, hängslen och rakade huvuden. detta sänder givetvis väldigt konstiga signaler till alla ungdomar. vi får tidigt lära oss att det är det inre som räknas, inte det yttre. på samma sätt som du inte ska dömas för hur stora bröst du har, vilken färg din hy råkar ha eller vilken musik du ska lyssna på så bör väl inte ett par kängor eller en viss typ av jacka stämpla dig som rasist, eller?

dessutom råkar det vara så att just denna klädstil (bomberjacka, hängslen, uppvikta jeans, kängor, skjorta) mynnar ur en
rörelse som inte alls har något att göra med politik överhuvudtaget. skinheadstilen anammades dock, tyvärr,av rasister i början av 80-talet och sedan dess har vissa klädattribut stuckit i ögonen på den oupplyste.

ska vi fortsätta låta detta hända? ska vi gång på gång skriva under rasisters/nazisters skitavtal och godkänna att de snor bitar av kultur som inte har med deras idioti att göra? svenska flaggan, vår nationalsång...

och vad fan är det för fritidsgård som inte går i bräschen för att tuta i lite vett i dessa vilsna människors huvuden? när jag var i fritidsgårdsåldern var detta en fristad för många ungar som halkat snett i samhället. dess personal var utbildade att ta diskussion, att lyssna, att hjälpa på rätt väg.

är det rätt att blunda och låtsas att något inte finns?
är det rätt metod att förbjuda klädesplagg för att stoppa rasismen i vårt samhälle?

låt inte latheten ta överhand och öppna ögonen!
deal with it.

läs mer på nyheter24 här.

kim.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback