2007

när jag tänker efter har faktiskt en hel del hänt det här året, även om det inte alls känns så. det har väl i huvudsak gestaltat sig i någon sorts transportsträcka till där jag befinner mig nu men delar av det har ändå visat sig vara söta skrynkliga russin i årskakan.

året inledde storartat med flytt till göteborg, en stad som visat sig bli en av mina absoluta favoriter. inte stor, inte liten. go och glad. regnig med välkomna glimtar av solsken. jag stortrivs, även om två meter snö hade varit trevligt.

en del plugg har även klarats av, för vad vore väl livet utan ny kunskap. en kurs i css-baserad webbdesign som var lärorik och en i användarvänlighet på internet som inte var fullt så användbar. värdelös ärligt talat. den första kurs i mitt liv som jag inte bryr mig det minsta om att jag kuggade. för vad är väl 5 p när man har 165 andra?

det som tärt på mig mest måste vara arbetssökandet. en utmärkt aktivitet för var person som suktar efter sänkt självförtroende och ständig ångest. ett tag kände jag inte igen mig själv. sen hände något.

det här året har jag även fått möjlighet att lära känna sambons familia, en mycket trevlig företeelse som jag ser fram emot att återuppta under det nya året.

jobben har kommit och gått i små portioner tills för tre månader sedan då en tjänst på ett kommunalt bolag dök upp. ett jobb där jag helt ofrivilligt lärt mig en del om ekonomi, vilket ju inte kan vara annat än nyttigt, har jag hört.

en av höjdpunkterna under året var helt klart teatern om min blogg. tidigt i våras blev jag kontaktad via mitt kommentatorsfält av en teaterregissör som ville använda min texter till ett projekt och i oktober var jag på premiären av "kims monologer". en fantastisk upplevelse som jag länge kommer leva på.

jag har även:
- fyllt 26
- varit i paris
- handlat i feskekôrka
- tältat på reggaefestival
- åkt paddan

nu startar jag ett nytt jobb och därmed ett nytt kapitel i mitt liv med allt vad det innebär. en något mer produktiv start på året än 2007 bjöd på.nu kör vi.

hej 2008.
kim.

enter och spacehur ofta är det som man trycker på en knapp och ingenting händer?
inte särskilt ofta, det kan vi väl komma överens om?

hur kommer sig då detta hamrande på enter eller spaceknappen på tangentbordet?

kanske tror utövaren att resultatet kommer bli ännu mer slutgiltigt eller mellanrummet ännu tydligare. kanske lever drömmen om eftertryck fortfarande kvar. drömmen som stammar från att lägga på luren med eftertryck. att trycka enter med eftertryck.

att verkligen verkligen skicka eller byta rad.

kim.

skohimlenigår var jag i skohimlen.
om det finns en himmel för skor som är toksnygga så var jag där igår.
alla snygga.
alla i 37.
alla snuskigt dyra egentligen men nu till ett tokigt bra pris.
jag var där i två och en halv timme.

ibland är man bara en flicka på grönbete med alldeles för lite motståndskraft och på tok för mycket endorfin.

kim.

självinsikten kommer som en rak höger

konversation med sambo:

jag: - man närmar ju sig trettio med raska steg alltså, snart hänger tuttarna som skinnlappar på magen
han: - äsch, vadå? så kan man ju inte tänka
jag: - vadå inte tänka, det är ju ett faktum, jag fyller för fan sjugosju om ett halvår.
han: - det gör du ju inte, lägg av nu.
jag: - ehh jo
han: - o fy fan

självinsikt?
nja.

kim.

lär mig ljuga någon.

nej, jag måste lära mig att ljuga. egentligen finns det ju ingen som helst anledning att inte göra det när man kommer hem från en skidsemester och har en överläpp som är snarlik ryssland storleksmässigt. det behövs bara en liten futtig mening:

- äsch, krashade efter ett fett drop, klarade mig knappt, men jävlar vilken resa.

istället blir det:

- shut up, det är herpes.

5 p lögnkurs efterlyses.

kim.

upplysning:

schweiz uttalas med sch i början och ts i slutet.

inte schweisch.

och inte sweisch.

schweiz.

ingenting annat.

kim.


mystiska ljudär det en tupp som stryps i inledning och mellanspel i brittans "piece of me"?

kim.

arbetslöshetens under

kom inte sen och säg att man inte är kreativ som arbetslös.

http://www.youtube.com/watch?v=K2cYWfq--Nw

kim.

give a little

ett av sveriges största bilmärken har en ny kampanj. kampanjen erbjuder en julgran om kunden provkör en av deras miljöbilar.

frågan är hur de resonerar här.

kanske tänker de:
inte kan vi göra miljön en tjänst utan att ta tillbaka någonting. ge och ta. plus minus noll. jante jante.

eller kanske tänker de inte alls.

kim.

jag är en liten hund

tror jag att jag ser ut på ett sätt som jag egentligen inte alls gör? i mina ögon ser jag barnslig ut, knappt över arton års ålder. ibland stör det mig, det är svårt att inge respekt som barnrumpa. senaste tiden har det dock slagit mig att min självbild kanske är aningens skev. kanske ser jag ut som trettio trots min ringa ålder av tjugosex och ett halvt.

kroppen har jag på ett sätt accepterat, på ett sätt inte. jag är inte en femtonårig gymnast längre, jag är en vuxen kvinna. ändå anser jag att jag har breda muskulösa axlar, stenhårda benmuskler som gör det svårt att se tårna och en mage som skulle kunna stoppa ett tåg. jag tror fortfarande att jag är råstark. jag är en liten liten hund som tror sig vara en grand danois.

lösning:
börja köra stryka minst en gång om dagen.

eller?

räcker det att klättra två/tre gånger i veckan och promenera en del kvällar för att hålla sig fin nuförtiden eller måste man kämpa som en gnu ju äldre man blir? räcker det att äta nyttigt, regelbundet och lagom mycket eller är det svältning som gäller? jag vägrar tro det (det där med svältning alltså).

en sak är säker. när det gäller vissa delar i livet (som till exempel ämnesomsättning och möjligheten att springa runt på rasten) var det bättre förr. överlag är det ändå bättre nu.

prioritera mera.
kim.

nobel nobel


nobelmiddagen. kungligheter, klänningar, glassbomber, bugningar, diadem och dekolletage. det är något med detta som intresserar mig. varje år vältrar jag mig i glamour och glitter, kommenterar majestäterna och skrattar åt bortgjord servicepersonal.

sju timmar tar det.
en sittning på sju timmar.
sju!
med min lilla blåsa hade jag behövt en valsvänlig kateter; för visst skulle jag dansat om jag varit där. inte för att jag kan dansa vals, men det är väl det kavaljerer är till för? att föra så bra att man bara kan svepas med.

nu undrar jag:
hur många mobilkamreror blixtrar i hemlighet under kvällen? själv skulle jag ha den på ständig sandby. tänk att fånga kungen med slipsen runt huvudet och rödmosiga bilder... för givetvis händer det när filmkameran inte zoomar in. han måste ju leva lite också, kungen.

tadam.
kim.

skyddsnätet ingen vill ha

från att vi föds tills vi dör lägger vi vårt liv i andras händer. från att vi föds tills vi dör ansvarar andra människor för att vi ska få ett skyddsnät med så små maskor som möjligt. den enda gången vi känner obehag, konstigt nog, är när vi sitter i ett flygplan, ett flygplan som styrs av någon som förmodligen är långt mer säker på sin sak än vad våra politiker någonsin kommer vara på sin.

det vi själva har ansvar för är hur vi dekorerar våra liv. vilken färg, vilken form, vilken volym, vilket land.

vi är som oändliga ryska dockor. utan början, utan slut. ingen högst upp, ingen längst ner. allt i betraktarens öga, allt så oerhört relativt.

kim.


ge mig din dröm

varför bloggar folk om sovdrömmar? vad är det för vits att berätta om absurda fantasibilder som ändå inte har någon poäng? inte har väl jag någon nytta av att veta att kreti och pleti i natt först satt och käkade kebab med george w. bush för att sedan "helt plötsligt" sitta i olympialiften i åre. det är förvirrande och helt ointressant.

det som snarare är intressant är hur det kommer sig att drömmen uppstod, vad som härlett drömmen, och det bloggar vi ju om varje dag. det kallas nämligen livet.

har du drömt att du jagas av björnar som envisas med att köra upp en blåslampa i häcken?
det krävs inte direkt en professor i drömtydning för att dra slutsatsen att du har det stressigt på jobbet/hemma.

nej, skicka era drömmar till mig så ska jag reda ut dem utifrån era blogginlägg. skit i att skriva om dem, det blir bara tråkigt och förvirrande.

kim. 

hönan eller ägget?

vad säger ni nu då? själv växlar jag vilt efter humör.

"dra alla över en kam"

eller det lite mer brutala

"dra alla över en kant"

dessutom:

"räven raskar över isen"

eller

"räven raskar över riset"

fast, va fan skulle han raska över riset för? och vilket ris? fullkorn eller gran?
å andra sidan, vad skulle han göra på isen? är det inte där kon ska vara? eller inte vara...

hmm
kim.

avdelning: hamburgare

    
stor skillnad!

det är dags att göra klart för er alla om hur det står till med hamburgare. det går nämligen att identifiera två olika sug efter denna och skillnaden är stor.

sug 1: mmm det skulle vara riktigt gott med en hamburgare, en riktig hamburgare.
alt 1: gå till en grill och köp en riktig burgare
alt 2: tillverka en själv med hjälp av pannbiff och riktigt bröd

sug 2: fan vad jag är bakfull, det skulle vara riktigt gött med snabbmat
alt: gå till snabbmatskedja.

det är nämligen en jävla skillnad på att vara sugen på hamburgare och att vara sugen på till exempel mcdonalds. det är två olika saker, namnet råkar bara vara detsamma.

bara så ni vet.
kim.

kippan

det slog mig igår kväll:

hur fasen håller manliga judar kippan på plats?
dubbelhäftande tejp?
hakband?
sugpropp?
hårspännen?

kim.

en halv special

jag känner mig halv. spenderade hela lördagen på vinden och letade febrilt efter adventsljusstake till fönster och bord och kunde fan inte hitta dem. jag var systematisk. gick igenom låda efter låda, även sådanda som hävdade att de hade "kläder 03" i sig. detta är ännu en bekräftelse på att saker bara försvinner. men varför är det bara bra och viktiga saker som går upp i rök? varför kan inte alla gamla gympaskor och fula furumanicker ploppa ur verkligheten?

resultatet är som sagt att jag är halv. inget förstaljus tänt och ingen fin ljusstake i fönstret. dessutom hade alla chokladkalendrar gått åt på willys och det är vekligen en katastrof.

ge mig mina saker tillbaka! om det svarta hålet måste fyllas med något annat, ta kartongen med trosor modell b-sektion.

kim.

hoppa studsa

jag har fått ett nytt jobb.

med månsadslön.

kim.