vi bor väl ändå i sverige?

vi bor i sverige. sverige ligger norrut. ju längre norrut man kommer på jorklotet desto kallare blir det. när det är kallt i ett land under vintern finns risken att det snöar. varför verkar det bara vara jag som förstått det?

varje år händer det och varje år blir myndigheter och andra förståsigpåare överraskade. konstigt. jag har under 20 års tid bott i stockholm, en stad där snön kan falla rätt rejält varje år. lik förbannat blir det kaos när täcket lägger sig. tunnelbanan kan inte gå, man ska sätta in extrabussar vilket tar tid, bilar kan inte köra ordentligt och cyklister (!) halkar omkring som vore det såpa på vägarna. varför kommer detta som en överraskning?

förmodligen finns det en genomtänkt plan när detta händer och förmodligen efterlevs den till bästa förmåga, men varför denna totala chock varje år? samma sak, har jag upptäckt, gäller i göteborg. visserligen kan väl göteborgarna få lite dispens eftersom de sällan får drivor med snö, men det betyder väl inte att möjligheten, eller risken om man så vill, är fullkomligt raderad?
"oj vad ska nu hända med våra spårvagnsspår änna!?", tuff shit, deal with it.
det är ju knappast första gången snön faller över götet. hitta på en lösning, det måste ju finnas någon. herregud! någon uppfann väl kaffekokaren, då kan väl en mekanism för detta inte vara så svår att skramla fram?

och, snälla, bli inte förskräckta om ni inte kan cykla i decimeterhög snö. antingen köper man bredare däck eller så ger man fan i att cykla och väljer ett annat transportmedel.

kim.

Kommentarer
Postat av: Sara

Varför inte bara läsa väderprognosen? De brukar ge en hint om vädret de kommande dagarna... Nu ska jag i alla fall GÅ in till stan för bussarna har ännu inte börjat gå efter onsdagens snöfall.
puss puss

2007-02-23 @ 11:26:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback