att såga i kilt

lyssnade på radion idag och där satt de och snackade om ifall män får ha shorts på sig på jobbet eller inte. det kändes smått bisarrt. även om den här diskusionen kommer upp varje het sommar känns det ändå lite vridet. som att nu ska killarna förtryckas lite, inte kan de gå omkring och lurva sig med sina ben om inte kvinnor får visa tuttarna hur som helst. jag anser att det inte riktigt är samma sak, men låt oss stanna där, detta riskerar att bli en annan diskusion annars.
när jag satt där och lyssnade på radion ringde en kille in som var försäljare, han påstod att det liksom inte passar sig att en säljare går omkring och slänger runt sina lurviga när han möter kunder. detta må vara sant, men det roliga i sammanhanget är hans förklaring varför:

"människor är mer vana att se kvinnoben än mansben för kvinnor har ofta kjol"

vad hände med shortsen frågar jag då mig.

en kvinna ringer sedan in och förklarar att taxichaufförer inte borde ha shorts när de kör sin bil för det kan bli så otrevligt för nästa förare och slå sig ner i ett blött säte. en manlig taxiförrare ringer också han in till programmet och förklarar att:

"män rakar ju inte benen i samma utsträckning som kvinnor, därför kan det kanske vara lite otrevligt med shorts i taxibilen"

vad är det för konstiga förklaringar folk kommer med? hitta på nåt bättre.

den bästa förklaringen kommer de fram till efter ett tags fumlande fram och tillbaka:

"det passar helt enkelt inte ihop"

nä precis, det passar inte in i vår sociala konstruktion att karlar ska svassa runt med en kostym med korta ben eller att taxichaufförer ska glida runt på ett blött lädersäte. busschauffören som i fjol tog på sig en kjol då det inte fanns något förbud för det får en high five av mig. likaså byggisgrabbarna som hamrar och skruvar och sågar i kilt.

det handlar om att ändra normen för sjutton. roll with the punches som de säger i amerikatt. ska vi nu prompt ha global warming i hälarna så får vi tamigfan anpassa sig.

shake a leg.
kim.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jobbar nästan ständigt i shorts och har faktiskt börjat raka benen...tro det eller ej! /Rickard

2007-06-19 @ 20:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback