då har jag bara några frågor

varför kallas det grillad kyckling? för mig är en kyckling en ytterst liten gul pippifågel som precis pickat sig ut ur ägget, inte en 1,5 kilos bjässe med saftiga lår.

varför görs halsbrännetabletter nästan uteslutande i mintsmak? som nyss kräksjuk kan jag garantera att mint är det absolut sista du vill knapra på när magsyran leker jo-jo längs strupen.

vad är det egentligen för skillnad på får och lamm? undrar om man ens kan äta får, eller om det kanske är giftigt. det enda jag har hört om är fårmage, vilket närmast verkar vara en förolämpning mot mat som begrepp överhuvudtaget. lamm är husomhelst jättegott.

vad hade hänt om kungen och drottningen bara hade kunnat få ett barn och detta inte passat den utstöpta mallen? tänk om vickan hade varit gay, skulle någon annan då valts att föra vidare kronan i ledet av monarker? eller skulle man ha adopterat? det hade ju varit fantastiskt tycker jag, vilket föredöme! då hade vi verkligen kunnat kallas världens mest jämställda land. vad hade hänt om hon bara inte ville bli drottning? hade man bara frågat kusinen? säkerligen finns det bestämmelser för detta, hade varit kul att läsa dem.

kim.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, många frågor kim

Vad det gäller får och lamm är det ju väldigt enkelt. Får är vuxet, lamm är barn. När du är lamm kalasar du alltså i dig ett lite stackars får barn... Men tänk inte på det du...

Med kykling är det ju lite annorlunda. Det är det ju mer så att kyckling är ett samlingsnamn för hela arten, typ som människa, sen finns det ju människobarn också!

Vad det gäller kunga huset så är det så att även efter att tronföljden infördes har det funnits undantag från den då barnen har varit för unga eller på annat sätt inte passat som regent. Då har en så kallad rikshåvsmästare eller liknande, kan jämföras med en 2000 talets "god man" gott in i dennes ställe tills person i fråga är redo att leva upp till sitt kall..

2007-04-11 @ 11:01:02
Postat av: kim

tackar!

men är detta svar på varför man aldrig ser "får" på menyn? och om konungabarnet aldrig lever upp till sitt kall, blir då denne "gode man" regent senare?
och det här med halsbrännetabletterna...

hjälp.

2007-04-11 @ 11:24:27
Postat av: daniel

Du är rolig...

:)

Snart kommer jag o hälar på!!! ;D bara så du vet...

Postat av: calle

jo, de två första frågorna verkar ju onekligen besvarade i ett hyfsat förståligt och sanningnära sätt. Lite förvånad att inge kan besvara sista frågan... Jo, vi har fyra grundlagar, en utav dem, Successionsordningen handlar enbart om just tronföljd. Så ladda ner och läs på www.riksdagen.se men jag betvivlar att det är så himla kul att läsa den.
puss

2007-04-11 @ 23:40:32
Postat av: Lollovisen

Fast man kan faktiskt hitta fårfiol (äts på julbord, är en rökt köttklubba)... jag vet inte hur det smakar men det är säkert gott!

2007-04-15 @ 10:43:13
URL: http://lollovisen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback